De missie van Charon

Charon wil het bewustzijn rond de dood als onderdeel van het leven vergroten. Wij willen de angst voor de dood met open vizier en op een eerlijke manier benaderen, bespreekbaar maken, verminderen en zo mogelijk verzachten. Vandaar dat wij ook grote voorstanders zijn van voorgesprekken op het moment dat er nog niets aan de hand is, maar uiteraard ook als er wel al een reden is om over de laatste reis na te denken.

Over het algemeen kunnen mensen alleen bewuste keuzes kunnen maken wanneer zij goed geïnformeerd zijn. Zowel voor de mens aan het einde van zijn of haar leven als voor de nabestaanden is een actieve rol in het stervensproces en de vormgeving en invulling van het uiteindelijke afscheid van grote waarde. Deze actieve betrokkenheid is belangrijk voor het verloop van het rouwproces en het omgaan met het uiteindelijke loslaten en de acceptatie van het verlies.

Één van de vragen waar nabestaanden te vaak geen antwoord op hebben, is hoe de uitvaart eruit moet komen te zien. Begraven of cremeren, lijkwade of kist, thuis opbaren of in een uitvaartcentrum?

Informatiecentrum

Charon Uitvaart
Slotweg 2a
1934 CN Egmond aan den Hoef (gemeente Bergen NH)

Informatie centrum: 072 – 5070477
E-mail: info@charonuitvaartbegeleiding.nl

Bij overlijden zijn we dag en nacht bereikbaar, klik op de onderstaande dichtstbijzijnde vestiging bij u in de buurt.

Pin It on Pinterest