blank

Vervoer

De witte, grijze en zwarte rouwauto’s zijn bij iedereen bekend, maar wist je dat je tegenwoordig de rouwauto in verschillende kleuren kan bestellen voor de uitvaart? Of nog een stapje verder, dat je de overledene in je eigen auto mag vervoeren? Bijvoorbeeld de klussenbus, waarin de overledene zijn hele leven reed.  Schoon, opgeruimd en mooi opgemaakt met doeken en bloemen…?

Het is ook mogelijk om één van de Charon-auto’s (Nissan Qashqai of de Volvo V70) te huren. Je kunt deze auto’s eventueel zelf besturen en zo samen met 1 of 2 familieleden uw dierbare vervoeren.

Bij niet al te lange afstanden kan je ook kiezen voor de Loopkoets waarmee u de overledene zelf lopend kunt vervoeren.

Met de uitvaartbus ben je tot het laatste ogenblik dicht bij de overledene. Deze intimiteit wordt door families altijd als erg waardevol ervaren.

Bij de uitvaart bus kan je zelf nog een stapje verder gaan en niet alleen aan het vervoer denken, ook aan het afscheid zelf, b.v. op een geliefde plek in het bos. In de bus is de mogelijkheid om filmpjes te laten zien en muziek te draaien.

En natuurlijk is er dan nog de koets, of heel natuurlijk de platte boerenwagen met twee West-Friese paarden ervoor… Alles is mogelijk. Tot Lena, de uitvaart-koe, voor de veeboer, de motor, voor de gepassioneerde motorrijder tot de fiets aan toe. Als je je leven lang alles op de fiets deed, zal je familie jouw natuurlijk niet in een rouwauto willen vervoeren.

[/vc_column_text][vc_images_carousel images=”4774,4773,4771,4770,4769,4778,4777,4776,4775,4779,4768″ img_size=”1100×800″ autoplay=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Geplaatst op: 14 mei 2015

Pin It on Pinterest