Informatie centrum CHARON

Sinds 2004 jaar geeft Charon op haar eigen-wijze vorm aan een uitvaart. Tegenwoordig doen wij dat vanuit vijf vestigingen. Gijsje Teunissen begon met het begeleiden van de uitvaart op haar eigen, creatieve, inspirerende en betrokken manier. (Charon uitvaartbegeleiding) In de loop der jaren volgden er meer vestigingen. We hebben allemaal onze eigen persoonlijkheid, maar werken volgens de waarden van Charon. Met aandacht, liefde en respect. Voor de overledene, maar ook voor alle achterblijvers. We zorgen, begeleiden, inspireren en regelen. Zodat je er niet alleen voor staat. Samen kunnen wij vorm geven aan dit laatste afscheid. Kortom: een uitvaart die helemaal past bij het geleefde leven. Want afscheid nemen doe je met je hart

U heeft de keuze hoe de uitvaart verloopt, wij kunnen u hierbij ondersteunen.

blank

De Charon visie

We geven de uitvaart terug aan de mensen. Lees hier hoe we dit doen.

Toostreizen in Spanje

Sinds 2019 hebben we een mooie locatie aan de Costa Blanca, waar we (verwen)reizen organiseren voor nabestaanden.
Bezoek de website

blank

Collega's van Charon

Wij dragen onze diensten ook uit in Zuid-Holland.

Bij overlijden bel een van onze locaties (Dag en nacht bereikbaar)

Ons informatiecentrum is in Egmond aan den Hoef.

Dit is ook de plek van waaruit oprichter en inspirator Gijsje Teunissen werkt. Het is een lichte, vriendelijke plek waar je gewoon over de dood en over doodgaan, mag en kan praten. CHARON wil een platform zijn voor mensen die vragen hebben over een uitvaart, zij kunnen zo binnenlopen. Maar ook als je midden in een stervens- of rouwproces zit ben je hier welkom. Eigenlijk is het een plek voor iedereen die nieuwsgierig is: want hoe meer informatie je hebt, hoe beter je kunt kiezen. Vaak verdrinken we in informatie, maar hunkeren naar wijsheid. Wij helpen je door de bomen in het bos te blijven zien. Misschien helpt dit je om minder bang te zijn voor de dood. Zo wordt het straks een afscheid dat bij jou of je dierbare past.

Inloopspreekuur

Iedere eerste maandag van de maand hebben we een inloopspreekuur van 10.00 tot 13.00 uur op dat moment zal er een van onze uitvaartbegeleidsters aanwezig zijn.

Vragen

Wilde u altijd al weten wat de kosten van cremeren ten aanzien van begraven zijn? Of wilt u gewoon meer over de mogelijkheden van een uitvaart weten?

Er is tegenwoordig zo veel mogelijk. Wij vertellen u graag meer over het opbaren thuis en in een rouwcentrum, of bijvoorbeeld alle opties, die er tegenwoordig zijn bij het vervoer.
Want wist u dat er veel meer is dan de gewone rouwauto? U kunt bijvoorbeeld met uw dierbare overledene en alle bloemen met een kleiner of groter gezelschap in de rouw bus naar de afscheidslocatie rijden. De bus brengt u na het afscheid ook weer terug. Geen zoeken naar parkeerplaats, geen stress om bij de rouwstoet te blijven en misschien ook een glaasje kunnen drinken. De rouw bus brengt u veilig weer thuis. Steeds meer mensen kiezen erover om met hun eigen auto of busje de overledene te vervoeren. Behalve dat dit natuurlijk in de kosten scheelt, is het voor de familie die dan zelf rijdt of meerijdt een onvergetelijke ervaring.

Bij niet al te grote afstanden is de loopkoets ook een mooie manier om je dierbare naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Je duwt dan zelf de loopkoets met de overledene en de bloemen. Dit laat altijd een onuitwisbare indruk bij alle betrokkenen achter. … tot het laatst heel dichtbij.

Zo kunnen wij u nog veel meer vertellen over alle mogelijkheden, die er tegenwoordig zijn bij een afscheid. Kom gerust eens aan in het informatiecentrum CHARON, Slotweg 2a te Egmond aan den Hoef.

Leven & sterven boekje

Als dit nog even te dichtbij komt dan kunt u gratis het Leven en Sterven boekje bij het informatiecentrum ophalen. Hiermee kunt u in uw eigen omgeving samen met uw naasten stap voor stap bekijken hoe u in het leven staat en hoe u uw afscheid vorm zou kunnen geven, wat bij uw wensen en wijze van leven past. Mochten er dan nog vragen zijn kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

Openingstijden

Het Informatiecentrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur

Uiteraard kunt u altijd bellen om een afspraak te maken buiten deze openingstijden: 072-50 704 77

Charon informatiecentrum, Slotweg 2a te Egmond aan den Hoef.
Tel. : 072 507 04 77

blank

Pin It on Pinterest