blank

Kisten

Met het laatste omhulsel – bij velen bekend als “De Kist” – kan je duidelijk de persoonlijkheid van de overledene uit laten komen.

Wij van Charon Uitvaartbegeleiding vinden het belangrijk, dat het laatste omhulsel, de kist of lijkwade bij de overledene past. Het komt regelmatig voor dat de nabestaanden zelf een kist maken of de overledene inwikkelen in een eigen doek. Geweldig toch! …..en kostenbesparend!!

Een kist is tegenwoordig niet meer verplicht, u kunt ook kiezen voor een lijkwade. Er zijn prachtige geweven, gevilte of beschilderde lijkwaden, die soms al bij leven besteld of zelf gemaakt kunnen worden en voor een tijd als b.v. sprei, of wandkleed dienst kunnen doen. 
Je kunt ook kiezen voor een eigen stof of b.v. een beddensprei. Enige voorwaarde bij begraven of cremeren is, dat alle lichaamsdelen bedekt moeten zijn.

Heel persoonlijk wordt een kist ook, wanneer hij door familie en vrienden zelf in elkaar gezet wordt. Een voorbeeld hiervan is de Doe Het Zelf Kist.

Klik hier voor een filmpje over het in elkaar zetten van de DHZ-kist .

Natuurlijk kan een kist ook beschildert of beplakt worden op een manier, die aansluit bij de wensen van de overledene. Naast de bekende houten kisten, zijn er ook rieten, kartonnen en stoffen kisten.

Wij van Charon hebben een open visie en zijn niet gebonden aan één kistenleverancier. Hierdoor bieden wij een uitgebreide keuze aan in vorm, materiaal en prijs.

 

 

 

Geplaatst op: 5 augustus 2015

Pin It on Pinterest