Afscheid nemen met je hart

Charon staat voor Liefde, Aandacht en Respect. Wij geloven in afscheid nemen met je hart. Nabestaanden kunnen bij ons in volledige rust alle mogelijkheden en keuzes afwegen. Charon geeft nabestaanden alle ruimte voor persoonlijke ideeën en eigen inbreng om het afscheid vorm te geven en weet het creatieve vermogen, wat in elk mens schuilt, naar boven te halen.

Liefde voor de mens – Aandacht voor detail – Respect voor de overledene

De missie van Charon

Charon wil het bewustzijn rond de dood als onderdeel van het leven vergroten. Wij willen de angst voor de dood met open vizier en op een eerlijke manier benaderen, bespreekbaar maken, verminderen en zo mogelijk verzachten. Vandaar dat wij ook grote voorstanders zijn van voorgesprekken op het moment dat er nog niets aan de hand is, maar uiteraard ook als er wel al een reden is om over de laatste reis na te denken.

Wij geloven dat mensen alleen bewuste keuzes kunnen maken wanneer zij goed geïnformeerd zijn. Zowel voor de mens aan het einde van zijn of haar leven als voor de nabestaanden is een actieve rol in het stervensproces en de vormgeving en invulling van het uiteindelijke afscheid van grote waarde. Deze actieve betrokkenheid is belangrijk voor het verloop van het rouwproces en het omgaan met het uiteindelijke loslaten en de acceptatie van het verlies.

Eén van de vragen waarop nabestaanden te vaak geen antwoord hebben, is hoe de uitvaart eruit moet komen te zien. Begraven of cremeren, lijkwade of kist, thuis opbaren of in een uitvaartcentrum?

Charon helpt u bij het maken van al deze keuzes en meer. Charon bespreekt, begeleidt en steunt; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wilt u uw toekomstige nabestaanden in dit denkwerk ondersteunen? Maak dan een afspraak voor een kosteloos voorgesprek en vul eventueel samen met een van onze uitvaartbegeleiders uw laatste wensen in.

Wij bieden een uitgebreid boekje aan, waarin alle aspecten rondom leven en afscheid aan de orde komen. U kunt dit boekje gratis bij ons bestellen.

Charon uitvaartbegeleiding